Waterverfverf - de aquarelverf van de kunstenaar
Aquarelverf bestaat uit een zeer fijn geraspt kleurpigment gemengd met een bindmiddel van bijvoorbeeld Arabische gom en eventueel een snufje glycerine. Traditioneel worden deze mengsels met een hoge pigmentdichtheid in verfpucks van 1/2 kopje geperst, waar de kunstenaar vervolgens zelf de gewenste hoeveelheid verf met water oplost. EllaHobby biedt ook dicht gepigmenteerde aquarelverf in kleine tubes. Als je nog nooit eerder aquarel in een tube hebt gebruikt, is het een goede tip om te beginnen met te weinig kleur uit te knijpen in plaats van te veel, totdat je bekend raakt met de pigmentdichtheid ervan en hoeveel je eigenlijk nodig hebt. Als u op zoek bent naar gewone aquarelverf - goedkope kinderverf & speelverf , dan vindt u deze als u de link volgt.
De aquarelset
Als de kunstacademie of de aquarelcursus binnenkort begint, is het natuurlijk praktisch om een complete aquarelset bij de hand te hebben. Hier vind je een aantal verschillende sets met variërende aantallen kleuren. Van basissets met 12 kleuren tot artistieke professionele sets met 36 verschillende kleuren. Sommige sets bevatten zowel penselen, natuurlijke sponzen als schildermedium zoals vernis.
Tips voor aquarelleren
Tips om een perfecte aquarellist te worden zijn natuurlijk heel lastig te geven. Bent u een amateur en wilt u deze schildertechniek graag uitproberen, dan is de beste tip altijd een cursus aquarelleren. Als u het zelf wilt proberen, kunt u beginnen door uzelf vertrouwd te maken met hoe ruw de kleur is. Begin met het bevochtigen van de kwast, met de natte kwast til je vervolgens de kleurpigmenten over naar je palet of paletbeker. Verdun vervolgens met de gewenste hoeveelheid water en test de verf op een stuk aquarelpapier. Test voor elke aquarelkleur verschillende hoeveelheden water, zodat je gemakkelijker een idee krijgt van hoe de verschillende mengsels eruitzien en hoe elke kleur zich gedraagt. Sommige aquarellisten geven er de voorkeur aan om hele aquarelvellen te laten weken, ze half te laten drogen en dan verf aan te brengen. Met behulp van deze techniek kun je kleuren op een geheel unieke manier laten vermengen en in elkaar overvloeien, iets dat je kunt gebruiken als je kleurveranderingen in een kleurrijke zonsondergang wilt nabootsen. Niet iedereen vindt deze techniek leuk of beheerst deze, maar het kan in ieder geval leuk en leerzaam zijn om het geprobeerd te hebben.
Zout je schilderij. Ja, je hoort het goed, een misschien wat vreemde tip, maar oh zo handig. Een voorbeeld hiervan is als je vallende sneeuw tegen een blauwe lucht gaat illustreren. Ongeveer als de lucht halfdroog is, kun je grof zout strooien. Het zout zuigt een kleine hoeveelheid verf op en vormt daar een lichtere vlek, laat het zout zitten totdat de verf droogt en borstel dan weg. De A en O voor een aquarelschilder in het algemeen is om nooit met wit te schilderen; contouren en figuren in het schilderij die wit zouden moeten zijn, worden altijd uit de achtergrond (dwz de kleur van het papier) gehaald.
Accessoires en andere aquarelmaterialen
Om succesvol te zijn met uw aquarellen en uw schilderijen, kunt u geen genoegen nemen met gewoon papier. Je hebt dik aquarelpapier nodig dat een grotere hoeveelheid water kan vasthouden dan gewoon papier, zonder op te tillen of te vervormen door de vochtigheid. Goedkope aquarelblokken en aquarelpapier vind je als je de link volgt. Echt fijn aquarelpapier is vaak niet gemaakt van houtvezels maar van watten - zuurvrij zodat de witte kleur niet vergeelt. Aan het andere uiteinde van de laatste link vindt u ook een goed assortiment penselen voor aquarellen .
Geschiedenis
Waterverf is al lang vóór het begin van onze jaartelling even populair geweest bij kunstenaars en schilders in elke generatie. De aquarelkunst ontstond zowel in het prehistorische China als in Egypte, waarschijnlijk geheel onafhankelijk van elkaar.