Verf met vingerverf
Vingerverven is een uitstekende manier om de creativiteit bij kinderen te stimuleren en actief te helpen bij de ontwikkeling van hun hand-oogcoördinatie. Omdat de motorische en creatieve ontwikkeling erg belangrijk is tijdens het eerste levensjaar van een kind, kunnen wij vingerverven zeker aanbevelen als een goed en stabiel hulpmiddel bij deze ontwikkeling. Omdat de kleuren zowel van de huid, kleding als van de vloer gemakkelijk afwasbaar zijn, hoeft men geen overmatige beschermende maatregelen te nemen of bang te zijn dat kinderkleding en dergelijke kapot gaat. De vingerverf kan dankbaar op hout, papier en sculpturen worden geschilderd. Sculpturen bijvoorbeeld, gemodelleerd uit magisch deeg. Meer tips over schilderen en magisch deeg en hoe je het kunt maken, vind je hieronder.
Hypoallergene en niet-giftige verf
De vingerverf is een kleur waarmee u uw kind veilig kunt laten werken en schilderen. Het is een zeer hypoallergene, niet-giftige kleur die bovendien vrij is van parabenen en gluten, wat goed kan zijn om te weten als iemand last heeft van coeliakie. De kleuren zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en zijn veilig voor kinderen om keer op keer te gebruiken.
Handafdrukken en voetafdrukken
Het bewaren van handjes en voetafdrukken uit de tijd dat de kinderen nog baby's zijn, blijft voor veel ouders een dierbare herinnering voor de rest van hun leven. Kinderen vanaf 2 jaar en ouder zijn meestal ook blij om hun eigen handafdrukken te ontdekken en te verkennen met behulp van verf. Voor deze doeleinden is natuurlijk niets beter geschikt dan dit type niet-giftige verf.
Vingerverf voor magisch deeg
Een goedkope en creatieve hobby voor kinderen is boetseren met speeldeeg, en wat is er mooier dan de kinderen hun sculpturen te laten ontwikkelen met vingerverven? Het is toepasselijk dat de vingerverf prima werkt voor magisch deeg.
Recept voor magisch deeg
Magisch deeg kan gemakkelijk worden gemengd; 2 dl water (warm-lauw), 4 dl bloem 1½ dl zout en eventueel een eetlepel bakolie (je kunt er ook karamelkleur door mengen als je daar zin in hebt). Begin met het oplossen van het zout in het water en meng vervolgens de andere ingrediënten. Kneed het deeg totdat het op modelleren begint te lijken. Eventueel kan een volwassene hierbij helpen, dan is het klaar om vormgegeven te worden naar het creatieve vermogen van de kinderen. Nadat een figuur of sculptuur is gemodelleerd, kan deze ongeveer twee uur in een oven op 100 graden worden gedroogd. Laat het beeld vervolgens een dag rusten voordat het met vingerverf wordt beschilderd.